Uitslag gemeenteraadsverkiezingen Montfoort 2014

Kiezer beloont zittende coalitie van Inwonersbelangen, CDA en VVD

Dit bericht is gepubliceerd op: 22-03-2014

De gemeenteraadsverkiezing in Montfoort heeft geen grote verschuivingen opgeleverd. De VVD verloor weliswaar enige aanhang, maar onze huidige raadsleden Ria Driesse en Cor Vink werden herkozen.

De gehele coalitie van IB, CDA en VVD behaalde zelfs 1 zetel winst (IB). Het uitgevoerde raadsprogramma voor de periode 2010-2014 werd door de kiezers uit Montfoort en Linschoten gewaardeerd en beloond.

Uitslag gemeenteraadsverkiezingen Montfoort 2014

De volledige uitslag van de raadsverkiezingen was als volgt:

• Inwonersbelangen 5 zetels
  • CDA 3 zetels
  • Progressief Akkoord 2 zetels
  • VVD 2 zetels
  • D66 1 zetel
  • CU 1 zetel
  • SGP 1 zetel

Nieuwe coalitie en college van B&W

Naar verwachting zullen volgende week de eerste gesprekken plaatsvinden, die uiteindelijk moeten leiden tot een samenwerkende coalitie, een raads-/collegeprogramma en voorstel voor wethouders. Best nog een flinke klus. Er komt de komende periode heel veel op de gemeente af. Goede afspraken en kwalitatief goede mensen in de coalitie en het college van burgemeester en wethouders zijn voor onze gemeente van groot belang. Juist in de komende periode.

Bijlagen