Gert-Jan Weierink nu 6 maanden VVD wethouder in Montfoort

Gert-Jan Weierink is een half jaar wethouder financiƫn in Montfoort. Een gesprek.

Dit bericht is gepubliceerd op: 20-12-2013

Het is al weer een half jaar geleden, dat Gert-Jan Weierink benoemd werd tot wethouder financiën voor de VVD in Montfoort. Tot op dat moment vrij was hij onbekend met het stadje. Nu een half jaar later is dat wel anders: hij kent nu vele inwoners en situaties. Tijd voor een gesprekje.

Gert-Jan Weierink wethouder Montfoort

Openbaar bestuur

Het wethouderschap was nieuw voor Gert-Jan. Maar met openbaar bestuur had hij wel in ruime mate ervaring. Gemeenteraadslid in Utrecht, plaatsvervangend raadslid, tevens wijkcommissielid, voor de wijken Kanaleneiland en Overvecht, voorzitter van het provinciale bestuur van Veilig Verkeer Nederland – Utrecht, waterschapsbestuurder en lid in de Provinciale Staten van Utrecht. Doordat de kamercentrale als actiefscout naar potentiële bestuurders zoekt, kwam Montfoort in beeld.

Uitdaging

Een half jaar geleden zei hij "Ik vind het een prachtige uitdaging en ben blij, dat de VVD mij het vertrouwen geeft om het vele werk dat Van Beers is gestart af te mogen maken. Belangrijk vind ik om de continuïteit voort te zetten en de ingezette koers vast te houden".

Op de goede weg

Hoe kijkt hij daar nu, een half jaar later, tegen aan? Allereerst zegt hij "Heel positief en absoluut geen spijt van deze stap". Montfoort met Linschoten is een heel interessante gemeenschap. Een gemeenschap, die voortdurend verandert en verbetert. "We zijn zeker op de goede weg, maar we zijn er nog lang niet. Er is nog veel te doen".

Zakelijker

Wat hem verraste waren de vele vragen door leden van de gemeenteraad aan het college. Soms vragen, die er niet toe doen. Zijn advies is, om je zelf eerst eens af te vragen wat het doel van de vraag eigenlijk is, voordat je hem stelt. Het kan allemaal wel wat efficiënter en zakelijker.

Financiën op orde krijgen

Over enkele maanden zijn er nieuwe gemeenteraadsverkiezingen. Wat hoop je en wat verwacht je? Daarin is Gert-Jan Weierink duidelijk. Hij wil graag de volgende periode weer de kans krijgen om als wethouder in Montfoort door te gaan. Er is nog veel te doen en af te maken. De grootste uitdagingen zijn de samenwerking met IJsselstein en ook de taken, die de gemeente krijgt met betrekking tot het sociale domein. Maar ook de financiën op orde krijgen en houden. "Het mag in ieder geval allemaal wel wat zakelijker worden", zo stelt hij tot besluit.