VVD Montfoort wil lagere OZB


De VVD-fractie wil dat de gemeente Montfoort stopt met de verhoging van de lokale lasten.

Dit bericht is gepubliceerd op: 04-11-2016

De VVD-fractie wil dat de gemeente Montfoort stopt met de verhoging van de lokale lasten. De liberalen zullen dat voorstellen tijdens de begrotingsraad van 7 november.

OZB

logo bsrIn 2014 besloot de gemeente Montfoort om de OZB meerjarig te verhogen om uit een moeilijke financiële situatie te komen. Ook voor 2017 wil het college van B&W in Montfoort de OZB met 3% laten stijgen. De VVD-fractie is daar fel op tegen: er is inmiddels een structureel overschot op de begroting ontstaan, waardoor een lastenverhoging niet nodig is. Fractievoorzitter Ria Driesse: ‘Het college heeft de afgelopen jaren bezuinigd en de belastingen verhoogd. Er is veel van de inwoners van Montfoort gevraagd. Een extra lastenverhoging voor inwoners is onnodig en ongepast’.  

Hondenbelasting

Het college van B&W stelt tevens voor de OZB met een extra 2% te verhogen om het afschaffen van de hondenbelasting te kunnen betalen. De VVD wil de hondenbelasting ook afschaffen, maar wil niet dat de lasten daarvan uitsluitend bij de woningbezitter terecht komen. Ria Driesse: ‘Afschaffen van de hondenbelasting levert de gemeente ruim € 50.000,- minder inkomsten op. Het is oneigenlijk om dat bedrag alleen neer te leggen bij eigenaren van woningen, via de OZB. Wij vinden het prima om de hondenbelasting af te schaffen, maar het bedrag moet worden gefinancierd uit de algemene middelen’.

| archief bekijken


Bekijk meer nieuwsberichtenNieuwsarchief