Hoge VVD-onderscheiding voor Ria Driesse


Ria Driesse ontving de mr. D.U. Stikker plaquette voor haar verdiensten in politiek en bestuur

Dit bericht is gepubliceerd op: 13-09-2018

Ria Driesse, tot voor kort fractievoorzitter van de VVD in Montfoort, heeft gisteren de mr. D.U. Stikker plaquette van de VVD in ontvangst mogen nemen. De prijs geldt als een hoge onderscheiding in liberale kringen, die uitsluitend wordt uitgereikt aan personen die hun sporen hebben verdiend door hun inzet in het politieke bestuur.

Mevrouw Driesse ontving de onderscheiding tijdens een debatavond van de VVD Lopikerwaard in IJsselstein. VVD-hoofdbestuurslid Fons van Rooij nam de uitreiking voor zijn rekening.

Bevlogen politica

Mevrouw Driesse nam op 27 maart jl. afscheid van de raad in Montfoort. Zij was als bevlogen politica jarenlang op positieve wijze het gezicht van de VVD in de gemeente Montfoort. Ze trad na de gemeenteraadsverkiezingen van 1982 namens de VVD toe tot de gemeenteraad van Oudewater, alwaar zij tot 1986 raadslid was. In 2002 keerde zij in de politiek terug, ditmaal in buurgemeente Montfoort. Aldaar was zij 16 jaar fractievoorzitter en meerdere malen lijsttrekker. 

Respect

Hoofdbestuurslid Van Rooij roemde Ria Driesse als ‘een bijzonder constructief raadslid, wier inzet voor het raadswerk zowel qua energie als qua tijdbesteding ongeëvenaard was’. ‘Ria Driesse was altijd aanwezig bij evenementen waar inwoners bij betrokken waren. Zij nam haar rol als volksvertegenwoordiger bijzonder serieus en genoot een uitzonderlijk groot aanzien en respect in de raad en bij inwoners’, aldus van Rooij, die ook stilstond bij haar werk als informateur en formateur na de recente gemeenteraadsverkiezingen in Montfoort.

Stikker plaquette

De mr. D.U. Stikker plaquette, genoemd naar de eerste voorzitter van de VVD, is bedoeld voor leden van de VVD die op uitzonderlijke wijze en met grote inzet bezoldigde politieke werkzaamheden in het openbaar bestuur hebben verricht, op een wijze die in positieve zin gezichtsbepalend is voor de VVD.

| archief bekijken


Bekijk meer nieuwsberichtenNieuwsarchief