Politiek debat over woningbouw en energietransitie in de Lopikerwaard


Op 9 maart vindt een debat plaats in aanloop naar de verkiezingen voor Provinciale Staten

Dit bericht is gepubliceerd op: 06-03-2019

Belangrijke thema’s in de verkiezingen voor Provinciale Staten zijn woningbouw, de energietransitie, bereikbaarheid en werken. Deze thema’s spelen zeker ook in Montfoort, Lopik en Oudewater. Want de gemeenten in de Lopikerwaard hebben de uitdaging om vitaal, leefbaar en toekomstbestendig te blijven. Daarbij zijn nieuwe woningen, bedrijven en goede wegen en openbaar vervoer essentieel. 

Windmolens of woningen?

Helaas gaat er veel aandacht naar de grote steden. De belangen van de dunner bevolkte Lopikerwaard dreigen te worden overgeslagen door de provincie. Waar het gaat om bouwen voor bijvoorbeeld starters en ouderen geeft de provincie niet thuis en worden voor gemeenten drempels opgeworpen. Tegelijkertijd ziet de provincie ons mooie open landschap als de plek om haar energieopdracht in te vullen, met windmolens en zonnepanelen in weilanden.

De hoogste tijd dus voor een debat. De landelijke fracties uit de gemeenteraad van Oudewater hebben het initiatief genomen om met verschillende partijen hier het gesprek over te voeren.

VVD kandidaten

Natuurlijk neemt VVD lijsttrekker André van Schie deel, en zijn de Lopikerwaardse kandidaten op de kieslijsten van Provinciale Staten en Waterschap aanwezig: Marcel Sijbrandij (PS #8), Ben van Winden (Waterschap #4) en Joost van Baaren (Waterschap #5). 

Muziekhuis

Elisabeth van den Hoogen leidt het debat. Het debat vindt plaats op zaterdag 9 maart in het Muziekhuis aan de Kapellestraat 39 in Oudewater, van 13.30 tot 15.30. Iedereen is van harte welkom!

| archief bekijken


Bekijk meer nieuwsberichtenNieuwsarchief