Fractie VVD Montfoort met Jan Huitema op pad in Linschoten


De VVD-fractie bracht met Europarlementariƫr en veehouder Jan Huitema een werkbezoek aan Linschoten

Dit bericht is gepubliceerd op: 14-05-2019

De VVD-fractie bracht op maandag 13 mei samen met Europarlementariër en veehouder Jan Huitema een werkbezoek aan melkgeitenboerderij Westborch van Gijs Stigter in Linschoten. Huitema: ’Het liefst spreek ik de ondernemers zelf en loop met hen rond over het bedrijf’. Het gesprek ging over bedrijfsopvolging, schaalgrootte, de geitenstop, duurzaamheidsbeleid en lokale lasten. De liberale veehouder sprak maandag verder ook met agrarische en recreatie-ondernemers in IJsselstein, Snelrewaard en Lopik. 

Toenemende regelgeving

‘Om de toenemende regelgeving de baas te kunnen agrarische bedrijven niet anders dan intensiveren of groeien. Niet omdat we dat zo graag willen, maar om de omzet rendabel te houden. Iedere opgelegde regel kost ons geld en moet worden terugverdiend’, aldus Stigter. Huitema beaamde dat een boer niet gevraagd kan worden in groen te investeren als je in het rood staat. De Friese veehouder Huitema vertelde trots dat hij beweging heeft gekregen in het mestbeleid van Europa: 'Boeren werden gedwongen het schadelijke fosfaatkunstmest te gebruiken terwijl zij hun eigen mest voorhanden hebben. Dat is binnenkort voorbij'. 

Ondernemers in de Lopikerwaard

Jan Huitema was in de Lopikerwaard op uitnodiging van VVD Lopikerwaard, de voormalige afdelingen IJsselstein, Montfoort, Oudewater en Lopik, die zich hebben verenigd in één netwerk. In IJsselstein werd de Europarlementariër ontvangen bij Jachthaven Marnemoende. Mede-eigenaar Jan Kromwijk vertelde hoe hij met veel lef is ingegaan op de regionale behoefte recreatie om de stad te kunnen bieden. Er werd gedebatteerd met agrarisch ondernemers uit de regio op de boerderij van Ben van Winden in Snelrewaard en Adwin van Schaaik in Lopik. Er waren vertegenwoordigers van de VVD-fracties van de vier Lopikerwaard gemeenten en VVD fractievoorzitter in Provinciale Staten van Utrecht - André van Schie - ging het gesprek aan over de uitdagingen die provinciaal kunnen worden aangepakt. Natuurlijk werden er kaartjes uitgewisseld. Want de leus voor Jan Huitema waarmee hij zijn werkbezoeken aflegt is 'Jij op één, ik op twee’. De verkiezingen voor het Europees parlement vinden plaats op 23 mei. 

Huitema2

| archief bekijken


Bekijk meer nieuwsberichtenNieuwsarchief