Coalitie Montfoort steunt Actiecomité Raden in Verzet


VVD, PAK en Inwonersbelangen willen dat de raad zich aansluit bij het Actiecomité Raden in Verzet

Dit bericht is gepubliceerd op: 27-07-2020

De Montfoortse coalitiepartijen VVD, Progressief Akkoord en Inwonersbelangen Montfoort-Linschoten willen dat de gemeenteraad van Montfoort zich aansluit bij het Actiecomité Raden in Verzet. De partijen zullen daartoe tijdens de eerstvolgende raadsvergadering een motie indienen.

Gemeenten door het hele land kampen met ernstige financiële tekorten doordat het rijk onvoldoende middelen verstrekt voor onder meer de jeugdzorg en de WMO. De tekorten komen landelijk neer op een bedrag van circa 2,5 miljard euro per jaar en voor Montfoort gaat het ook om meerdere miljoenen. Bij het rijk wordt de urgentie echter niet gevoeld. Het Actiecomité Raden in Verzet is onlangs opgericht door de gemeenteraad van Zoetermeer om samen met andere Nederlandse gemeenten een stevige vuist maken die er toe moet leiden dat dit jaar genoeg structureel geld voor de gemeenten beschikbaar komt. De Montfoortse coalitiepartijen sluiten zich graag bij dit initiatief aan.

Fractievoorzitters Mathieu Andriessen (VVD), Leo Hammendorp (PAK) en Eimert Verkaik (Inwonersbelangen): ‘Het rijk besteedt allerlei taken uit aan gemeenten maar weigert al een tijdje om daarvoor genoeg te betalen. Bovendien worden kleinere gemeenten zoals Montfoort extra gekort op de financiële uitkering van het rijk omdat ze minder dan 100.000 inwoners hebben. Dat moet stoppen en het helpt om de handen daartoe met andere gemeenten ineen te slaan’. 

De partijen roepen andere partijen op om zich aan te sluiten bij de motie in de hoop dat de raad unaniem steun voor het Actiecomité zal uitspreken. 

| archief bekijken


Bekijk meer nieuwsberichtenNieuwsarchief