Ivo ten Hagen neemt na de verkiezingen afscheid als wethouder in Montfoort


De VVD is Ivo dankbaar voor de woningbouw- en andere projecten die hij in de steigers heeft gezet

Dit bericht is gepubliceerd op: 17-02-2022

 
VVD-wethouder Ivo ten Hagen is na de gemeenteraadsverkiezingen niet beschikbaar voor een tweede termijn. Ten Hagen is in 2018 begonnen om de gemeente Montfoort te helpen orde op zaken te stellen, met de intentie om één periode zijn ervaring in te brengen.  


VVD-fractievoorzitter Mathieu Andriessen: ‘we zijn Ivo dankbaar voor de vele verbeteringen die hij in Montfoort en Linschoten heeft gerealiseerd en de woningbouw- en andere projecten die hij met grote inzet en gezag in de steigers heeft gezet. Altijd met steun van de coalitie en de raad, waar Ivo deze periode respect afdwong.’ 

Bouwplannen

Montfoort had een grote achterstand in woningbouwplannen. Dankzij de inzet van Ten Hagen zijn er nu verschillende concrete bouwplannen in voorbereiding, onder meer aan de Bleek, de Doeldijk en Linschoten-Zuid. Volgend jaar zullen de bestemmingsplannen vastgesteld worden en kan de nieuwbouw beginnen.

Parkeerplekken

De binnenstad was toe aan een aanpassing om aantrekkelijker te worden voor bewoners, klanten en toeristen. Er zijn inmiddels extra parkeerplekken aan de Heeswijkerpoort gerealiseerd en de horeca heeft ruimere terrassen. De herinrichting van de Hofstraat en Om ’t Hof is aanstaande. Er moeten nog enkele optimalisaties plaatsvinden maar binnenkort zal het resultaat goed merkbaar zijn.

Orde op zaken

Ook op het gebied van ruimtelijke ordening stelde VVD-er Ten Hagen orde op zaken. Er zijn beheersplannen gemaakt voor de openbare ruimte, waarmee de gemeente inzicht heeft gekregen in de staat van het onderhoud van haar wegen, bruggen en straatmeubilair. De straatverlichting is vervangen door duurzame LED-lampen en er is glasvezel aangelegd. Ook heeft Ten Hagen de ruimtelijke ordening en bouwtaken van de disfunctionerende ODRU teruggehaald naar Montfoort.

Ivo ten Hagen: ‘De grote stappen die we hebben gemaakt zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeenteraad. Voor veel ingrijpende maatregelen waren grote meerderheden, voor sommige was het net aan, maar het totaalpakket heeft de gemeenteraad gesteund. Ik wens de nieuwe raad een constructieve houding toe, Linschoten en Montfoort verdienen dat.’ 

| archief bekijken


Bekijk meer nieuwsberichtenNieuwsarchief