Mooi verkiezingsresultaat VVD Montfoort


De VVD behaalde in 2010 16,2% van de stemmen in Montfoort en Linschoten, 20% meer dan in 2006!

Dit bericht is gepubliceerd op: 06-03-2010

De VVD behaalde 16,2% van de stemmen in Montfoort en Linschoten bij de gemeenteraadsverkiezingen 2010. Op eigen kracht, want in 2006 werd immers samengewerkt met D66. Toen werden in een gezamenlijke lijst 2 zetels behaald. Nu - op eigen kracht - behaalt de VVD er zelfstandig ook 2. Helaas kwamen we 47 stemmen te weinig voor een derde zetel. Vergeleken met 2006 werden 20% meer stemmen gehaald!

Liberalen winnaars in Montfoort en Linschoten

Natuurlijk, Inwonersbelangen werd met 25,9% van de stemmen de grootste partij en krijgt daardoor met 4 zetels de grootste fractie.

Toch zijn de grootste winnaars de Liberalen in Montfoort en Linschoten. Als we de resultaten van de VVD en D66 samenvoegen en vergelijken met 2006 is het succes nog groter. Toen behaalde de combinatie VVD/D66 13,5% van de stemmen. Nu samen zelfs 23,3% Een toename met 72% van de stemmen.

Coalitiepartijen verliezen

De grootste verliezers waren de coalitiepartijen. Progressief Akkoord, CDA en de Christenunie kregen een draai om de oren. Ze verloren met elkaar 36% van de stemmen en daalden van 9 zetels tot slechts 7 zetels in de nieuwe raad. In deze combinatie komen ze in ieder geval niet terug in het college.

Vorming nieuw college Montfoort

Nu komt de grote vraag. Welke partijen gaan het college vormen. De stoelendans is begonnen. Welke programma's hebben de meeste overeenstemming en welke programma's zijn het beste voor onze stad? Wie wil met wie en wie kan absuluut niet samen met wie? Er zijn vele meerderheden denkbaar. Maar of ze allemaal werkbaar zijn, dat is de grote vraag.

Verantwoordelijkheid nemen

De VVD zal haar verantwoordelijkheid in het belang van Montfoort en Linschoten nemen. Ze zal constructief en open aan de vorming van een college meewerken. Maar uiteraard niet tot elke prijs. Samenwerken is vaak compromissen sluiten. Prima, als dat tenminste leidt tot het beste voor de stad en gebeurt binnen de principes waar de VVD voor staat.

| archief bekijken


Bekijk meer nieuwsberichtenNieuwsarchief