VVD in college B&W Montfoort


De VVD neemt plaats in het nieuwe college van Montfoort. Harry van Beers wordt de VVD wethouder.

Dit bericht is gepubliceerd op: 11-04-2010

De VVD neemt plaats in het nieuwe college van Montfoort, samen met Inwonersbelangen en het CDA. Harry van Beers wordt de VVD wethouder voor o.a. financiën en economische zaken.

Goed raadsprogramma

De VVD onderhandelaars Leo Lotze en Ria Driesse zijn er met Inwonersbelangen en het CDA uitgekomen. Na een aantal collegiale en constructieve bijeenkomsten is een mooi resultaat geboekt. Er ligt een goed collegiaal programma. Wethouders en portefeuilleverdelingen zijn afgesproken. Het concept raamwerk raadsprogramma zal in de eerstkomende gemeenteraadsvergadering besproken en naar alle waarschijnlijkheid integraal goedgekeurd worden. 

Wederiksingel, huisvuil, binnenstad en Doelenplein

Een greep uit dit programma. De Wederiksingel zal worden doorgetrokken. We gaan huisvuil op een betere en modernere manier inzamelen. In de Hoogstraat en Keizerstraat worden kortparkeerplaatsen aangelegd en je mag er in het weekend gewoon met de auto rijden. Het Doelenplein wordt opgeknapt en er komt geen waterlint rondom Linschoten.

Bezuinigen

Maar er zal ook fors bezuinigd moeten worden. Er komen financieel moeilijke jaren. Er komt immers minder geld van de overheid terwijl het uitvoeren van gemeentelijke taken zal toenemen. Er moet dus bezuinigd worden. Voor de VVD betekent bezuinigen minder geld uitgeven in plaats van meer geld van de burgers binnenharken. Enkele van de voorgenomen maatregelen zijn o.a. sterk bezuinigen op het inhuren van externe "specialisten" , een efficiente en kleinere ambtenarenorganisatie en minder uitgaven aan allerlei samenwerkingsverbanden.

Harry van Beers, wethouder Montfoort

Wethouders Montfoort

De wethouders zijn inmiddels ook bekend. Voor Inwonersbelangen Rob Jonkers, CDA Jan Vlaar en VVD Harry van Beers.  

Harry van Beers is al jaren lid van de VVD en heeft destijds al in de gemeenteraad van Linschoten gezeten. Hij kent de problematiek van het Montfoortse goed en woont hier al jaren. Hij wordt de VVD wethouder voor o.a. financiën en economische zaken. 

Van oppositie naar coalitie 

Voor fractievoorzitter Ria Driesse verandert er ook wel wat. Na 8 jaar oppositie komt er nu een periode van coalitie. Toch even anders. Ze heeft er samen met haar fractiegenoot Cor Vink in ieder geval veel zin in.

| archief bekijken


Bekijk meer nieuwsberichtenNieuwsarchief