Gehele binnenstad Montfoort blauwe zone


Parkeerplan voor binnenstad Montfoort door de raad aangepast: overal blauwe zone voor max. 2 uur

Dit bericht is gepubliceerd op: 12-02-2012

De gemeenteraad heeft het collegevoorstel parkeerplan voor de binnenstad van Montfoort op essentiële onderdelen aangepast. Het plan wordt eenvoudiger en voor iedereen gelijk. De gehele binnenstad wordt blauwe zone voor maximaal 2 uur en er komen kortparkeerplaatsen bij in de Hoogstraat en Keizerstraat.

Overal blauwe zone in de binnenstad

Dat is de uitkomst van het door de raad geamendeerde voorstel. In principe voor maximaal 2 uur parkeertijd. Wel komen er ook nog een aantal kortparkeerplaatsen bij om even snel een boodschap te kunnen doen.

Zakelijke huurders en ontheffingen

Ondernemingen zoals de huisartsenpraktijken kunnen een eigen plek huren voor een commercieel tarief van €365 per jaar. Bewoners van de binnenstad kunnen een ontheffing kopen voor €100 per jaar voor de eerste auto en €200 voor de tweede auto. Met de ontheffing kunnen ze vrij en overal in de 2-uurs blauwe zone parkeren. Omdat de gehele binnenstad blauwe zone wordt, zal er ongetwijfeld altijd plaats zijn.

Blauwe zone op werkdagen

De blauwe zone is van kracht op werkdagen tussen 8:00 en 18:00 uur. Dat betekent in de praktijk, dat inwoners (die buiten Montfoort werken en er met de auto naar toe gaan), wellicht helemaal geen ontheffing nodig hebben. Immers, met de parkeerschijf kunnen ze vanaf 8:00 nog tot 10:00 in de zone parkeren en ook vanaf 16:00 uur tot 18:00 uur.

BOA is randvoorwaarde

De raad heeft ook randvoorwaarden gesteld. Zo moeten er buiten de blauwe zone extra vrije parkeerplaatsen worden gecreëerd voor mensen, die van elders komen en in de binnenstad werken of op bezoek komen.Tegelijkertijd met de invoering van het nieuwe parkeerregime, moet er gehandhaafd worden. Met andere woorden er moet tijdig een BOA (Buitengewoon Opsporings Ambtenaar) worden opgeleid en vanaf de dag van invoering operationeel zijn.

Compliment voor de raad

De raadsleden hebben geluisterd naar de suggesties en opmerkingen van de vele betrokken inwoners. Ze hebben naar het algemeen belang gekeken en tot wijziging besloten. "Natuurlijk, je kunt het niet iedereen naar de zin maken. Maar er ligt nu tenminste een eerlijk en breed gedragen parkeerbesluit" reageert desgevraagd Ria Driesse, fractevoorzitter van de VVD.

Het college zal nu op basis van het genomen raadsbesluit het formele verkeersbesluit moeten gaan nemen en tot invoering ervan over gaan.

 

 

| archief bekijken


Bekijk meer nieuwsberichtenNieuwsarchief