De bibliotheek Montfoort hoeft niet te stoppen


Bibliotheek gaat meedenken over noodzakelijke bezuinigingen en andere bronnen van inkomsten

Dit bericht is gepubliceerd op: 28-10-2012

De bibliotheek van Montfoort is een belangrijke voorziening en mag niet zomaar wegbezuinigd worden.

Dat is de uitkomst van een overleg van de coalitiepartijen op zaterdag 26 oktober. Dat dreigde wel te gebeuren door de moeilijke financiele situatie van de gemeente Montfoort.

Veel inwoners van Montfoort hebben de afgelopen week door middel van emails aan de raadsleden en een handtekeningenactie duidelijk gemaakt, dat de bibliotheek voor veel inwoners heel belangrijk is. De VVD en andere politieke partijen hebben gesproken met afvaardigingen van het bestuur van de bibliotheek.

Subsidie bibliotheek minder gekort  

Dit alles heeft er toe geleid dat de coalitiepartijen (Inwonersbelangen, CDA en VVD) het eens zijn en een voorstel gaan uitwerken om de bibliotheek in 2013 en de volgende jaren meer te gaan ondersteunen. De bieb krijgt toch meer subsidie dan de bedoeling was in het raadsvoorstel van vorig jaar.

Nadenken over andere inkomsten

Maar ook van de bibliotheek zelf wordt verwacht, dat zij constructief en creatief meedenken over noodzakelijke bezuinigingen en andere bronnen van inkomsten.

De coalitiepartijen hopen en verwachten, dat hun voorstel gesteund zal worden door de andere partijen in de raad. Dan kan in de begrotingsraad van maandag 5 november a.s. een breed gedragen besluit worden genomen over het voortbestaan van een bibliotheek op de huidige locatie in Montfoort voor jong en oud.

 

 

| archief bekijken


Bekijk meer nieuwsberichtenNieuwsarchief