Coalitie VVD-CDA-Inwonersbelangen gaat door


College heeft deze periode veel en goed werk verzet en wil op de ingeslagen weg door

Dit bericht is gepubliceerd op: 30-05-2013

Naar aanleiding van het aftreden van wethouder Van Beers hebben de drie collegepartijen woensdag 29 mei 2013 een constructief en positief gesprek gevoerd over de toekomst van de coalitie VVD-CDA-Inwonersbelangen Montfoort/Linschoten. Belangrijkste uitkomst van het gesprek is dat er de afgelopen collegeperiode veel en goed werk is verzet en dat de coalitie het voornemen heeft om op dezelfde ingeslagen weg door te gaan. 

Coalitie maakt periode af

De heer Lotze, voorzitter van VVD Montfoort, roemde het prettige gesprek dat hij had met het college van Montfoort. “In een goede collegiale sfeer hebben wij met elkaar gesproken over het vertrek van wethouder Van Beers. We hebben naar elkaar het vertrouwen uitgesproken en de wens op tafel gelegd om als coalitie samen deze periode af te maken. De VVD heeft daarbij voldoende ruimte gekregen om een passende oplossing te vinden. Ik ben erg content met de uitkomst.”

Snel nieuwe wethouder

VVD Montfoort zal de komende weken op zoek gaan naar een passende kandidaat voor het wethouderschap. Binnen een periode van 3 weken zal daar meer duidelijkheid over komen.

Maandagavond 27 mei heeft wethouder Van Beers met directe ingang zijn vertrek als wethouder aangekondigd. Het college van B&W heeft aangegeven deze beslissing te respecteren, maar te betreuren. Van Beers heeft als wethouder veel betekend voor de gemeente Montfoort en het college is hem daar zeer erkentelijk voor.

| archief bekijken


Bekijk meer nieuwsberichtenNieuwsarchief