VVD draagt nieuwe wethouder aan: Gert-Jan Weierink


VVD Montfoort draagt Gert-Jan Weierink voor als opvolger voor oud-wethouder Van Beers

Dit bericht is gepubliceerd op: 04-06-2013

VVD Montfoort heeft in Gert-Jan Weierink een waardige opvolger gevonden voor oud-wethouder Harry van Beers. De heer Weierink, in het dagelijks leven werkzaam als adviseur bij een communicatiebureau en voorzitter bij provinciaal bestuur van Veilig Verkeer Nederland-Utrecht, zal in de raadsvergadering van 1 juli zijn formele benoeming aanvaarden.

Benoeming nieuwe wethouder

Na het vertrek van wethouder Van Beers op 27 mei, heeft de VVD Montfoort aangegeven de coalitie van VVD-CDA-Inwonersbelangen te willen voortzetten en een nieuwe wethouder aan te dragen. Tijdens de raadsvergadering zullen zij de heer Weierink voordragen als VVD wethouder. De gemeenteraad zal op dat moment een formeel besluit nemen tot zijn benoeming. 

Gert-Jan WeierinkGert-Jan Weierink (Maartensdijk, 43 jaar) 

Zijn eerste bestuurlijke ervaring deed de heer Weierink op in de gemeenteraad van Utrecht. Daarna maakte hij een aantal jaar deel uit van het Algemeen Bestuur van het Hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden. De heer Weierink is voor de VVD lid van de Provinciale Staten van Utrecht, welke functie hij zal neerleggen wanneer hij benoemd wordt tot wethouder. In het dagelijks leven werkt hij als senior adviseur bij Dietz Communicatie, een communicatiebureau gespecialiseerd in projecten in de ruimtelijke ontwikkeling. Tevens is hij voorzitter in het provinciale bestuur van Veilig Verkeer Nederland-Utrecht.


De heer Weierink zal, wanneer hij 1 juli formeel benoemd is, de taken van oud-wethouder Van Beers overnemen. “Ik vind het een prachtige uitdaging en ben blij dat de VVD mij het vertrouwen geeft om het vele werk dat Van Beers is gestart af te mogen maken. Belangrijk vind ik om de continuïteit voort te zetten en de ingezette koers vast te houden.”

| archief bekijken


Bekijk meer nieuwsberichtenNieuwsarchief