Raads- en commissieleden

De Montfoortse gemeenteraad telt 15 raadsleden. De VVD heeft als grootste partij drie raadszetels. Ook zijn namens de VVD drie commissieleden actief.

De gemeenteraad van Montfoort controleert het college van burgemeester en wethouders. De raadsvergaderingen zijn altijd te volgen via radio stad Montfoort en via de stream van de gemeente.

De commissies Ruimte, Samenleving en Financiën hebben als taak te bekijken of er voldoende informatie is voor de raad om een goede afweging te kunnen maken bij het nemen van besluiten. De commissies vergaderen net als de gemeenteraad in het 'Huis van Montfoort'.

De fractievergaderingen van de VVD zijn toegankelijk voor leden. De fractie vergadert maandelijks in de Heeren van Montfoort. Voor precieze tijden kunt u contact opnemen met onze raads- of commissieleden.

Onze raads- en commissieleden zijn:

Raadsleden en commissieleden VVD Montfoort

mathieu-andriessen.jpg

Mathieu Andriessen, fractievoorzitter

Mathieu (1976) is directeur van een brancheorganisatie in de telecom-industrie en woont sinds 2011 in Montfoort. Hij werkte eerder voor de rijksoverheid en in de Tweede Kamer en weet veel over regulatory en public affairs. Mathieu is samenwonend en heeft twee kinderen. Hij is raadslid sinds maart 2018.

E-mail: mathieu@vvdmontfoort.nl

Kees-Breedveld-kandidaat.jpg

Kees Breedveld (raadslid)

Kees (1953) werd politiek actief in de voormalige gemeente Willeskop. Sinds 1990 is hij lid van de VVD was jarenlang voor de VVD commissielid. Hij vervulde vele functies in het Montfoortse verenigingsleven. Kees is bestuurslid van de Stichting Beheer Sportpark Hofland en van de Belangen Vereniging Willeskop. Kees is getrouwd en heeft 2 kinderen en 5 kleinkinderen. Hij heeft zijn roots in de aannemerij en is eigenaar van een Bed and Breakfast. Kees is raadslid sinds december 2019.

Frank-van-Rooijen-kandidaat.jpg

Frank van Rooijen (raadslid)

Frank (1981) wil als echte liberaal meer doen dan vanaf de zijlijn toekijken. Sinds 2010 zit Frank in de commissie Samenleving, en op 6 november 2017 werd hij voor het eerst beëdigd als raadslid. Frank is in het dagelijks leven ICT specialist. Hij woont zijn hele leven al in Montfoort, is getrouwd en heeft twee schoolgaande kinderen.

E-mail: frank@vvdmontfoort.nl

Annelot-Elsendoorn-Sieben.jpg

Annelot Elsendoorn-Sieben (commissielid)

Annelot (1995) is geboren en getogen in Montfoort. Ze studeert bestuurskunde en is werkzaam als teamleider bij Albert Heijn. Annelot woont met haar echtgenoot in de Montfoortse binnenstad en sloot zich bij de VVD aan omdat ze zich via de lokale politiek wil inzetten voor een liberalere leefomgeving. 

Robbert-Verheul-kandidaat.jpg

Robbert Verheul (commissielid)

Robbert (1996) woont al zijn hele leven in Montfoort. Hij studeert geschiedenis en werkt bij de Bijenkorf. Vijf jaar geleden is hij lid geworden van de VVD en nu wil hij een jonger geluid in de Montfoortse raad laten horen. Robbert wil zich gaan inzetten voor een sterk en historisch Montfoort!

Desmond-ywema-kandidaat.jpg

Desmond Ywema (commissielid)

Desmond (1992) werd in 2015 lid van de VVD omdat hij zich herkende in het liberale gedachtengoed van de partij. Vooral eigen verantwoordelijkheid, ondernemerschap en samenwerking zijn voor Desmond belangrijke kernwaarden. Jongvolwassenen zijn ondervertegenwoordigd in de Montfoortse politiek en Desmond brengt daar mede verandering in. Hij is commissielid sinds december 2017.