Statement VVD Montfoort over het einde van UW Samenwerking


De VVD vindt dat intensieve samenwerking met omliggende gemeenten een noodzaak blijft.

Dit bericht is gepubliceerd op: 23-12-2017

Het besluit van de raad van IJsselstein om een eind te maken aan de ambtelijke samenwerking met Montfoort kwam niet helemaal als een verrassing. Al geruime tijd waren er signalen vanuit IJsselstein dat men niet tevreden was over de samenwerking en de verantwoordelijke IJsselsteinse wethouders stapten op of werden door de raad naar huis gestuurd.

Uit het onderzoek dat volgde bleek dat IJsselstein een keuze zou moeten maken: pakte men door met Montfoort om zich samen richting de Lopikerwaard te orienteren of knipte men de samenwerking door? Het zakencollege van IJsselstein wilde doorgaan met de samenwerking en wist zich in dat standpunt gesteund door rapporten van een door de raad zelf ingehuurd onderzoeksbureau. Het IJsselsteinse college heeft haar raad daar echter niet van kunnen overtuigen.

Zorgvuldige ontvlechting

De VVD-fractie in Montfoort is teleurgesteld dat de samenwerking mislukt is, maar het is goed dat er nu een besluit ligt. Wij constateren dan het Montfoortse college UW samenwerking na een valse start de afgelopen 4 jaar nooit adequaat op de rit heeft kunnen krijgen. Dat mag het Montfoortse college met wethouders van CDA, Christenunie en Progressief Akkoord zich aanrekenen. De VVD vindt dat voor nu zorgvuldig moet worden gewerkt aan de ontvlechting van de ambtelijke organisatie, uiteraard met respect voor de medewerkers. Bovendien moeten de financiele gevolgen in kaart worden gebracht.

Samenwerking is noodzakelijk

De VVD Montfoort blijft van mening dat een zelfstandige kleine gemeente alleen mogelijk is door samenwerking met andere gemeenten. Om als gemeente Montfoort efficiĆ«nt en effectief te kunnen blijven werken is intensieve bestuurlijke samenwerking met omliggende gemeenten een noodzaak. De verschillende mogelijkheden daartoe zullen nader moeten worden verkend. 

| archief bekijken


Bekijk meer nieuwsberichtenNieuwsarchief