VVD wil snel zondagsopenstelling winkels in Montfoort


De VVD wil nog voor de feestdagen realiseren dat winkels op zondag open mogen.

Dit bericht is gepubliceerd op: 31-08-2018

De Montfoortse VVD wil het nog voor de feestdagen mogelijk maken dat winkeliers zonder belemmeringen op zondag open mogen. De liberalen verwachten dat er snel een voorstel ligt vanuit het college om de zondagopenstelling in Montfoort te regelen. 

Mathieu Andriessen, raadslid VVD Montfoort: “Tot op heden mogen winkeliers slechts op een beperkt aantal zondagen hun deuren openen. De VVD wil die belemmering wegnemen zodat winkeliers zelf kunnen beslissen wanneer hun winkel open is.” De liberalen verwachten dat de raad in oktober kan spreken over een voorstel van het college van B&W voor een nieuwe winkeltijdenverordening. 

Leefbaarheid

Andriessen: “Winkelen op zondag is inmiddels vrijwel overal in Nederland gemeengoed en inwoners van Montfoort en Linschoten doen nu op zondag op grote schaal boodschappen in buurgemeenten. Onze gemeente mag ondernemers niet beletten om op die economische en maatschappelijk realiteit in te spelen.” Winkelen op zondag is bovendien goed voor de leefbaarheid van de gemeente, aldus de VVD. 

Montfoort weer op de kaart

De VVD werd tijdens de afgelopen verkiezingen de grootste partij in Montfoort en nam na de verkiezingen het voortouw in het proces om te komen tot een nieuwe coalitie. In het hoofdlijnenakkoord van VVD, Progressief Akkoord en Inwonersbelangen zijn verschillende maatregelen opgenomen die Montfoort weer op de kaart moeten zetten, waaronder de zondagsopenstelling.

 

| archief bekijken


Bekijk meer nieuwsberichtenNieuwsarchief