Extra parkeerplekken aan de Julianalaan


VVD-motie zorgt voor meer parkeerplaatsen ten westen van de Montfoortse binnenstad

Dit bericht is gepubliceerd op: 27-11-2021

Er komen parkeerplekken aan de Julianalaan, op de plek van de voormalige postduivenvereniging. Een motie van de VVD-fractie met die strekking werd aangenomen door de raad bij de begrotingsbehandeling. 

De VVD-fractie heeft al enige tijd de wens om te komen tot een betere bereikbaarheid van de Montfoortse binnenstad. In het Uitvoeringsprogramma Binnenstad staat daarom dat er 90 extra parkeerplaatsen aan de randen van de binnenstad moeten komen. Een deel van die plekken wordt de komende tijd al aangelegd bij de Heeswijkerpoort. Maar ook aan de westkant is ruimte nodig waar bezoekers hun auto kunnen neerzetten.

Nu de Postduivenvereniging inmiddels haar deuren heeft gesloten, greep de VVD een kans om de gewenste parkeerplaatsen versneld te realiseren. Fractievoorzitter Mathieu Andriessen diende een motie in om de aanleg al in de lopende eerste fase van de herinrichting van de binnenstad te realiseren in plaats van in een fase verder in de toekomst. Andriessen: 'De grond is van de gemeente en daar kan je prima parkeerplekken maken. Liefst met een voetgangersbrug over de Haven. Belangrijk voor bezoekers en dus ook voor ondernemers in de binnenstad'. 

| archief bekijken


Bekijk meer nieuwsberichtenNieuwsarchief